Het ziekenhuisdieet onthuld

Tegenwoordig willen mensen snel afvallen. Dat kan aan de hand van een crash dieet. Een voorbeeld van een crash dieet is het ziekenhuisdieet. De positieve ziekenhuisdieet ervaringen maakt het dat veel mensen er mee in zee gaan. Met het ziekenhuisdieet kun je korte tijd heel veel kilo’s verliezen. Helaas is het ziekenhuisdieet een bijzonder ongezond dieet. Omdat ik me zorgen maak over de wijze waarop het ziekenhuisdieet zoveel mensen af laat vallen, heb ik er een artikel aan besteed. Ik hoop je te kunnen overtuigen om het ziekenhuisdieet links te laten liggen en te kiezen voor een gezondere variant van het dieet. Er zijn namelijk veel gezondere dieetsoorten te vinden. Het nadeel is dat deze diëten iets langer tijd nodig hebben om te werken, en de effecten van het ziekenhuisdieet vrijwel direct zichtbaar zijn. Ik hoop dat ik je na het lezen van dit artikel heb kunnen overtuigen van mijn gelijk in wat het ziekenhuisdieet voor dieet is en dat je beter uit kan wijken naar een alternatief.

 

Wat is het ziekenhuisdieet?

Patiënten in een ziekenhuis moesten soms operaties ondergaan. Omdat zij niet op het juiste gewicht waren werden zij door middel van een caloriearm dieet op gewicht gebracht. Dat gebeurde onder toeziend oog van een medisch specialist. Het ziekenhuisdieet omvatte ongeveer de helft van de dagelijkse tijden calorieën. Voor mensen die de hele dag op bed liggen is dat meer dan genoeg. Tegenwoordig gebruiken mensen het ziekenhuisdieet ook buiten het ziekenhuis. Het is dan niet zozeer dat ze op bed liggen, maar gewoon het leven van alledag volgen. En daar zit hem de crux.

 

Het ziekenhuisdieet is een crash dieet

Het ziekenhuisdieet is een crash dieet. Crash diëten zijn diëten die zich kenmerken door snel afvallen. Veel crash diëten zorgen ervoor dat je gedurende het dieet veel honger ervaart. Daar staat wel tegenover dat er heel veel effect is. Je kunt bij dit dieet met gemak een kilo of twee per week verliezen. Andere varianten van het crash dieet zijn het 10 dagen dieet, het vijf dagen dieet, het soepdieet en het yoghurt dieet. Deze diëten richten zich allemaal op een minimale inname van vetten en calorieën, waardoor je snel heel veel gewicht verliest en dus ook wel snel kunt afvallen.

 

Aanslag op je gezondheid

Het crash dieet doet als het ware een aanslag op je gezondheid en je gestel. Zo ook het ziekenhuisdieet. Mensen die het ziekenhuisdieet lange tijd hebben gevolgd ervaren een meer prikkelbaar gevoel, hebben continu honger, en kunnen zelfs depressief raken. Daarmee bereikt het ziekenhuisdieet zowel fysiek als lichamelijk als geestelijk letsel. En dat is jammer, want een dieet zou juist moeten zorgen dat je lekker in je vel komt te zitten. Om die reden adviseer ik dringend en met klem om uit te kijken naar een andere variant. Zoek bijvoorbeeld naar een dieet dat blijvend effect heeft. Voorbeelden van dergelijke diëten zijn bijvoorbeeld het eiwitdieet of een koolhydraatarm dieet. Ook het Paleo dieet kan je helpen om op een blijvende manier en met een lekker gevoel af te vallen zonder eten.

 

Resultaatgerichte van korte duur

Het resultaat van het ziekenhuisdieet is van korte duur. Je kunt in een dag of 10 inderdaad 10 kilo verliezen. Maar zodra jij stopt met dit dieet, kom je ook heel snel aan. Dat is heel logisch. Met het ziekenhuisdieet halveer je de inname van calorieën. Dat is niet vol te houden. Na het ziekenhuisdieet ga je gewoon weer alle calorieën eten die je op een dag mag. Dat betekent eens twee keer zoveel calorieën binnenkrijgt dan tijdens het dieet. Logisch dat je ook weer aankomt. De 10 verloren kilo’s zitten er zo binnen 10 dagen weer aan. Je hebt al een aanslag gepleegd op je lichaam door te beginnen met het ziekenhuisdieet, maar doet dit in feite weer door zo snel aan te komen. Dat maakt dat ziekenhuisdieet twee keer ongezond is.

 

Conclusie

Het ziekenhuisdieet is een bijzonder ongezond dieet. Ik raad niemand aan om het te volgen. Het ziekenhuisdieet kan alleen worden uitgevoerd in het ziekenhuis, waar het een doel heeft. Bovendien zit de medische specialist er dan boven op. Een patiënt die een operatie moet ondergaan en daarvoor een bepaald aantal kilo’s verliezen, kan best afvallen met het ziekenhuisdieet. Maar buiten de deuren van het ziekenhuis heeft dit dieet niks te zoeken. De effecten van het ziekenhuisdieet zijn een knagend hongergevoel, snel weer aankomen en erg ongelukkig zijn. Daarbij maak je je lichaam kapot door dit dieet langer te volgen. Kortom: kies liever voor een gezonder dieet, zoals een koolhydraatarm dieet of een eiwitdieet.

Similar Posts
Koolhydraatarm dieet
Wat is nou precies een koolhydraatarm dieet? De term koolhydraten is een verzamelnaam voor zetmeel en verschillende suikers. Je zou...
Het Dukan-dieet
Ben je op zoek naar een dieet? De grootste kans van succesvol afvallen heb je met een eiwitdieet hoeveel kilo...
Wil jij afvallen met een koolhydraatarm dieet?
Eén van de meest populaire diëten op dit moment is een koolhydraatarm dieet. Door koolhydraten te minderen vallen duizenden mensen...