Het Dukan-dieet

Dukan dieetBen je op zoek naar een dieet? De grootste kans van succesvol afvallen heb je met een eiwitdieet hoeveel kilo per week je ook wil afvallen. Want met een eiwitdieet gaat het nu eenmaal heel erg snel. Al rond gezocht naar een geschikt eiwitdieet (proteïnedieet)? Dan ben je vast de naam Dukan al tegengekomen. Het dr Dukan-dieet is een van de meest populaire eiwitdiëten die er bestaan. Alleen al in Frankrijk zijn er meer dan 5 miljoen volgers van het dieet. Het grote voordeel is dat je met het eiwitdieet blijvend afvalt. Dus afvallen zonder te jojo-en.

 

Blijvend afvallen met het dr Dukan-dieet

Het dr. Dukan-dieet heeft maar één doel: effectief en blijvend gewicht verliezen. Het dieet heeft dus niets van doen met credo’s als ‘snel afvallen’ en ‘makkelijk afvallen’ of ‘binnen 1 week 10 kilo verliezen’. Het dr. Dukan-dieet kiest voor een langere termijn, maar zorgt dan wel voor een blijvend effect. Omdat het dieet uit fases bestaat, groei je langzaam in een gezondere levenswijze. Die levenswijze zet je voort na het dieet in de zogenaamde stabiliteitsfase. Daardoor is het vrijwel onmogelijk om weer terug te vervallen in je oude ongezonde gewoontes. Mensen die het Dukan-dieet precies gevolgd hebben, ervaren dan ook nog altijd veel succes en effect.

 

Wat is het dr Dukan-dieet?

Het dr. Dukan-dieet werd ontworpen door de Franse arts en dokter Pierre Dukan, die op zoek was naar een manier om blijvend af te vallen door middel van gezonde en verzadigende voeding. Afvallen zonder hongerlijden, zou je kunnen stellen.

Hij vond die manier in het optimale gebruik van proteïnes (eiwitten). Die eiwitten zitten in vlees en vis, magere zuivelproducten en in bepaalde groenten en fruit. Door een goede combinatie van die voeding kun je afvallen. Je vervangt koolhydraten en andere vetmakers door eiwitten en als het ware gaat je lichaam vanzelf afvallen. Dat komt omdat de eiwitten veel energie vragen van je lichaam om verbrand te worden. Deze motor draait op de opgeslagen vetreserves. Daarbij maakt je lichaam met het dr Dukan dieet spiermassa aan en die spiermassa helpt weer om nog beter op gewicht te blijven. Want spieren zorgen ervoor dat je vanzelf vet verbrandt.

 

Fases loodsen je door het dieet

Het dieet van dr. Dukan is opgebouwd uit vier fases. In de eerste fase tast je het dieet af. Je hebt je streefgewicht bepaald en weet dus hoeveel je moet verliezen. Afhankelijk daarvan duurt deze eerste fase drie tot tien weken. Na deze fase ga je door met het dieet, maar mag je wel meer gevarieerd gaan eten. Al die tijd blijf je eiwitten eten, waardoor je een vol en gevuld gevoel zal ervaren. Met het eiwitdieet hoef je dus zeker geen honger te hebben. De laatste fasen zorgen ervoor dat je blijft diëten en het als een nieuwe levenswijze in je leven past. Daardoor hoef je niet bang te zijn ooit weer terug te vallen in je oude gewicht.

 

Inspirator voor veel nieuwe eiwitdiëten

Het eiwitdieet van dr. Dukan was direct een groot succes. Alleen al in Frankrijk waren er binnen no time enkele miljoenen die het dieet gingen volgen. Het boek werd vertaald en is ook in Nederland een hit. Veel mensen willen afvallen met het eiwitdieet van dr. Dukan omdat het zo fantastisch werkt. Maar ook zijn er veel nieuwe eiwitdiëten op de markt. Beter diëten, die hun inspiratie bij het Dukan dieet vandaan hebben gehaald. Het Dukan-dieet dient als basis voor de eiwitdiëten die je vandaag de dag tegenkomt. En de reden daarvoor is heel simpel: het dr. Dukan-dieet werkt.

Similar Posts
Koolhydraatarm dieet
Wat is nou precies een koolhydraatarm dieet? De term koolhydraten is een verzamelnaam voor zetmeel en verschillende suikers. Je zou...
Wil jij afvallen met een koolhydraatarm dieet?
Eén van de meest populaire diëten op dit moment is een koolhydraatarm dieet. Door koolhydraten te minderen vallen duizenden mensen...
Het ziekenhuisdieet onthuld
Tegenwoordig willen mensen snel afvallen. Dat kan aan de hand van een crash dieet. Een voorbeeld van een crash dieet...